OPREZ NA PUTU Mokri i klizavi kolovozi

0

ČELINAC, 16. juna – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i uz rijeke mjestimično ima magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

mokar kolovoz

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom naizmjenično vozila saobraćaju na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok se usporeno odvija na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta “Crkvište”, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se obustavlja 30 minuta i propušta 15 minuta na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Zbog radova na dionicama magistralnih puteva Modriča-Karuše i Derventa /Žirovine/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na regionalnom putu Teslić 2-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac 2-Lončari.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, do sutra u ponoć na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na dionici Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova /Ban Brdo/, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Srna