Održana Svečana akademija povodom dana i krsne slave opštine Čelinac

0
dan opstine

ČELINAC, 28. jula – Na svečanoj akademiji održanoj 25. jula, uz prisustvo velikog broja gostiju, te predstavnika lokalne vlasti i sugrađana, analizirana je godina koja je iza nas i predstavljeni su planovi za budućnost.

 

Načelnik opštine Momčilo Zeljković istakao je da je od prošlogodišnjeg dana opštine do danas realizovan značajan broj projekata te da će ih u budućem periodu biti još mnogo, počevši od izgradnje novog gradskog mosta.Tradicionalno, na akademiji su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene opštinske nagrade i priznanja. Priznanje za životno djelo koje predstavlja izuzetan i posebno vrijedan doprinos razvoju opštine Čelinac dodijeljeno je akademiku Rajku Кuzmanoviću. Priznanje „Počasni građanin opštine Čelinac“ koje predstavlja izuzetan i posebno vrijedan doprinos razvoju opštine Čelinac dodijeljeno je predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović.

Plakete Skupštine opštine za 2018. godinu dodijeljene su generalnom konzulu Republike Srbije Vladimiru Nikolići i Ratku Popoviću. Zahvalnice Skupštine opštine dodijeljene su Danilu Maglovu, Azri Ikalović-posthumno, Ivani Dević i JU Dječiji vrtić „Neven“ Čelinac. Posebnom odlukom predsjednika Skupštine opštine dodijeljena je zahvalnicaVeljku Buhaču.

Akademiji su prisustvovali i podpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, gradonačelnik grada Banja Luka Igor Radojičić, predstavnici bratskih opština Trstenik i Zvečan, načelnici susjednih opština, lokalni odbornici, predstavnici ustanova i škola, sveštenstvo, privrednici, predstavnici međunarodnih organizacija, građani.U umjetničkom dijelu programa nastupili su Etno grupa „Trag“ i Milica Jovanović.

42

Nakon svečane akademije, u hotelu „Turist“ obavljen je slavski obred, gdje je rukovodstvo lokalnezajednice zajedno sa sveštenstvom prelomilo slavski kolač