Održana 27. sjednica Skupštine opštine Čelinac: Gligorić istakao finansijsku stabilnost opštinskog budžeta i povećanje broja zaposlenih

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ČELINAC, 02. OKTOBRA – Nakon lјetne pauze, odbornici Skupštine opštine Čelinac ponovo su se našli u skupštinskim klupama. Na 27. redovnoj sjednici održanoj 29. septembra razmatrano je 15 tačaka, a najviše odborničke pažnje privukle su one koje se odnose na izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvih pola godine i izvještaje o radu javnih ustanova za isti period. Izvještaji su usvojeni većinom odborničkih glasova.

Govoreći o budžetu za prvih šest mjeseci, načelnik opštine Vlado Gligorić ocijenio ga je stabilnim iako je kako kaže postotak ostvarenja 95 odsto u odnosu na plan, što je u apsolutnom iznosu 5.570.000 KM.
„U istom periodu ostvarili smo rashode u iznosu od 5.508.000 KM, što znači da je kontrolisano trošenje budžeta i da smo se domaćinski odnosili prema javnim finansijama i ispoštovali sve obaveze“, rekao je Gligorić i dodao da su nastavlјene određene aktivnosti i na terenu u smislu realizacije planiranih projekata i investicija.
„S ozirom na to da je prvi dio godine bio kišovit, nije bilo moguće raditi pojedine radove na terenu, međutim, stabilizacijom vremena su nastavlјeni svi planirani radovi i aktivnosti i u ovom periodu“, istakao je Gligorić.

Kao bitnu tačku dnevnog reda on je izdvojio i odluku o izradi izmjene dijela regulacionog plana „Čajavec“ Čelinac, kojoj se pristupilo na prijedlog i inicijativu zainteresovanih privrednika za ulaganje i investiranje.
Dodao je da je usvojenim prostorno-planskim aktom omogućeno da data preduzeća naprave određene proizvodne objekte, što je kako kaže pozdravno u smislu novih zapošlјavanja i proširenja proizvodnje na pomenutom lokalitetu

Komentarišući informaciju Zavoda za zapošlјavanje o stanju u oblasti zapošlјavanja, Gligorić je podsjetio da u Čelincu vlada pozitivan trend u smislu smanjenja nezaposlenosti, dok je istovremeno evidentno povećanje broja zaposlenih radnika.

Na 27. redovnoj sjednici usvojene su i informacije o održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva, održavanju objekata zajedničke komunalne potrošnje, kao i informacija o ostvarivanju prava u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Na početku zasjedanja lokalnog parlamenta odborničku zakletvu položila je Darija Đekić, novi odbornik DEMOS-a koja je kao sljedeća na listi ove stranke zamijenila preminulog odbornika Zorana Spasojevića. (www.opstina-celinac.com)