Održan koncert za pomoć Živkovićima

0

ČELINAC, 10. novembar –  Humanitarni koncert za pomoć tročlanoj porodici Živković iz Čelinca – djeci čija je majka Petra nedavno nastradala u poplavama održan je u Kotor Varošu.

Priča o Danijeli koja se izborila za starateljstvo nad bratom i sestrom ujedinila je ljude velikog srca i humanitarne organizacije, zahvaljujući kojima su mladi Živkovići za nepuna dva mjeseca prikupili novac i kupili kuću.

Kuću za Danijelu, Nikolinu i Bojana, koja je kupljena donacijama dobrih ljudi, neophodno je opremiti prije zimskih dana, a koncert u Kotor Varošu održan je s ciljem prikupljanja novca za uređenje enterijera.

Direktor Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje iz Čelinca – organizatora sinoćnjeg koncerta, Dijana Marjanović rekla je Srni da će biti neophodna dodatna pomoć kako bi ova porodica prije zime u potpunosti uselila u novi objekat, te apelovala da se u akciju uključe svi ljudi dobre volje.

Najstariji član porodice Živković, Danijela, kaže da će od prikupljenog novca biti nabavljeni laminat i keramika.

“Počeli smo sa sanacijom kuće i planiramo da do početka zime riješimo problem grijanja, da bismo imali normalne uslove za život”, navodi Danijela.

Ovo je drugi koncert koji je organizovao Centar za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje iz Čelinca, ovog puta u saradnji sa kotorvaroškim kulturnim centrom.

Na koncertu, u kotorvaroškoj kino-sali, učestvovali su djevojački i harmonikaški ansambl “Žubor” iz Kotor Varoša, Etno grupa “Dukat”, Dječiji ansambl Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Miloš Dujić”, KUD “Mladost” iz Brezičana i harmonikaši iz Stare Dubrave

 

 

/tekst/foto/nezavisne.com