Odbornici razmatrali informaciju o poplavi, usvojeno pet zaključaka

0

ČELINAC, 12. juna – Na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Čelinac, održanoj  9. juna u izložbenom prostoru Media centra, odbornici su razmatrali informaciju o razornoj poplavi koja je 15. i 16. maja zadesila Čelinac.
Nakon uvodnog izlaganja načelnika opštine Momčila Zeljkovića, razvila se opširna i konstruktivna diskusija  iz koje su proizašli i usvojeni određeni zaključci. Načelnik Zeljković je rekao da će na osnovu usvojenih zaključaka biti usvojen akcioni plan, koji će između ostalog definisati dalje faze sanacije infrastrukture, javnih ustanova i domaćinstava, kao i pomoći poplavljenom stanovništvu.
„Pet komisija je konstantno na terenu. Obišle su gotovo sva poplavljena domaćinstva i sačinila zapisnike. Na osnovu instrukcija republičke komisije za procjenu štete i pristiglih obrazaca komisije će raditi procjene i tokom narednih sedam dana očekujemo prve finansijske okvire štete“, objasnio je Zeljković.
Komentarišući sam tok zasjedanja i diskusije odbornika, Zeljković je istakao da nije prepoznao ozbiljnije kritike i da su to, kako kaže, više bile riječi razumijevanja.
„Neke stvari smo odradili maksimalno korektno, neke smo mogli odraditi još bolje. Kroz diskusiju se vidjelo da su svi odbornici svjedoci da nas je stiglo nešto što je zaista bilo teško braniti“, ocijenio je Zeljković i dodao da u ovom momentu treba gledati isključivo naprijed i vidjeti kako ćemo za neko buduće vrijeme i generacije koje dolaze Čelinac zaštititi od poplava