Objavljen konkurs za direktora SIPA

0

BANJALUKA, 7. juna – Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH raspisao je danas Јavni konkurs za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.

U konkursu, u opisu poslova, navedeno je da direktor SIPA predstavlja Agenciju, izrađuje godišnji plan rada prema smjernicama predsjedavajućeg Savjeta ministara, te godišnji budžet SIPA i predlaže ih ministru bezbjednosti u Savjetu ministara, koji ih prosljeđuje Savjetu ministara.

U tekstu konkursa navedeno je da direktor SIPA rukovodi i usmjerava obavljanje poslova iz nadležnosti SIPA, te obezbjeđuje saradnju sa organima za sprovođenje zakona i ostalim nadležnim službama stranih država, navedeno je u konkursu koji je objavljen u novinama, službenom listu BiH.

Direktor SIPA je, između ostalog, odgovoran za zakonitost rada Agencije i zakonito trošenje sredstava dodijeljenih Agenciji iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH.

Direktor je za svoj rad i rad SIPA, te za situaciju na područjima iz nadležnosti SIPA odgovoran ministru bezbjednosti i Savjetu ministara.

Direktor SIPA imenuje se na mandat od četiri godine.

( rtrs )

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име