Obavještenje o proljećnom uređenju grada

0

ČELINAC, 09. aprila –  Od 1. aprila 2014. godine započelo је proljećno uređenje opštine, a u skladu sa Planom proljećnog uređenja teritorije opštine koji je donijelo Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Čelinac.
U skladu s tim, u toku aprila na području Čelinca provešće se niz aktivnosti, kao što su: uređenje obala rijeka Vrbanje, Jošavke i Ukrine, uređenje dvorišnih prostora u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama, preduzećima i  radnjama, sadnja drvoreda na mjestima koja su za to predviđena regulacionim planom i jednodnevne akcije u prikupljanju smeća i otpada sa javnih površina.

U ove aktivnosti uključiće se nadležne opštinske službe, preduzeće “Čistoća i zelenilo”, učenici i radnici srednje škole i osnovnih škola, savjeti mjesnih zajednica i ostala udruženja i pojedinci koji pokažu interesovanje.
Obaveza svih građana opštine Čelinac, vlasnika individualnih objekata i stanara zajednica etažnih vlasnika je da u periodu do 30. aprila urede prostor oko svojih stambenih objekata, odnosno trgovinskih radnji i na taj način doprinesu realizaciji ove akcije, koja će kroz razne vidove individualnog i kolektivnog uređenja biti nastavljena tokom čitave godine.
Pozivamo vas da uzmete učešće u akciji proljećnog uređenja Čelinca i date svoj doprinos, kako bismo zajedničkim snagama sačuvali prirodu i doprinijeli ugodnijem i kvalitetnijem životu u našoj opštini.

Izvor: www.opstina-celinac.com