Novi početak u novoj kući

0
Živković

ČELINAC, 9. januar  – Danijela, Nikolina i Bojan Živković kraj 2014. godine zapamtiće po tome što su dočekali da usele u vlastitu kuću, koju su prije tri mjeseca kupili zahvaljujući pomoći većeg broja ljudi.

Djeca Petre Živković, koja je nastradala početkom avgusta u bujici Crnog potoka, u kuću u čelinačkom naselju Radovci uselili su prije sedam dana i već su se na sve u njoj navikli.

Najstarija Danijela pokazujući nam prostorije kaže da je kuću sredila po svom ukusu, ali i da su brat i sestra zadovoljni.

“Nakon kupovine kuće uradili smo glazure, krečenje, stolariju koju smo dobili od firme ‘Makskomerc’. Kupili smo i novi namještaj, sama sam birala”, priča Danijela.

Kaže da su krov nad glavom dobili zahvaljujući angažovanju Đure Borića i njegovog zeta Danijela Ružičića, koji su pokrenuli medije i ljude dobre volje.

Zahvaljujući Momčilu Zeljkoviću, načelniku opštine Čelinac, koji ju je zaposlio u opštini, Danijela pokriva troškove života.

“Plaćaćemo struju, vodu i odvoz smeća, a ostatak plate ići će na hranu. Na proljeće planiramo da zasijemo baštu jer imamo zemlje. Presrećna sam, a i brat i sestra su sto odsto. Imamo sve sada, jedino nam fali mama, ali nije tu”, sa sjetom govori Danijela.

Drva za zimu su obezbijedili pa osim porodične topline, koju pružaju jedni drugima, neće nedostajati ni ova druga.

Nešto drva je kupila Danijela, a deset metara su, kako kažu, dobili od Šumskog gazdinstva Čelinac.

Za Nikolinu i Bojana škola je bliže pa će, kako Danijela kaže, imati više vremena za učenje.

“U kući mi je lijepo i drago mi je što imam manje da pješačim do škole, i zimi i ljeti. U komšiluku imam prijateljice”, kaže Nikolina.

Bojan je u vrijeme naše posjete otišao da pomogne prijatelju.

“Od Đure Borića smo dobili pečenicu, a ostalo smo za Božić sami pripremili”, kazala je Danijela.

Živkovići su ranije živjeli kao podstanari u naselju Gozna u više nego oskudnim uslovima. Plaćali su stanarinu, nisu imali kupatilo, a vodu su nosili od komšija.

Izvor/foto: nezavisne.com