Nezaboravna novogodišnja proslava u Dnevnom centru za djecu „Gnijezdo“

0

ČELINAC, 16. januara Edukacijsko-rehabilitacijski centar Čelinac, u saradnji sa organizaciijom Wоrld Vision BiH i uz njihovu finansijsku podršku, u Dnevnom centru za djecu “Gnijezdo” organizovao je podjelu paketića za djecu korisnike Dnevnog centra, kao i prijatelje djece koja dolaze u Dnevni centar.
Podijeljeno je 39 paketića, koje je obezbijedio World Vision BiH, te je na taj način djeci iz Dnevnog centra pružena mogućnost da na lijep i zanimljiv način obilježe i uljepšaju novogodišnje praznike.
Edukacijsko-rehabilitacijski centar za ovu priliku je obezbijedio prisustvo djeda mraza, dok su djeca korisnici centra zajedno sa volonterima napravili veliku novogodišnju tortu i pripremili osvježenje.
Pored Djeda Mraza bila je organizovana i prigodna predstava, kao i slavlje uz muziku i tortu. Djeca su se prisutnima predstavili recitacijama, break dance-om, folklorom, sviranjem harmonike, igrom i plesom.
U znak zahvalnosti, za naše počasne goste, predstavnike World Vision-a, direktoricu ERC-a, kao i za jednu posebnu donatoricu, bila je organizovana posebna dodjela paketića iznenađenja koje je uručio poseban Deda Mraz, dječak korisnik Dnevnog centra “Gnijezdo”.
Ovo veliko slavlje u Dnevnom centru proteklo je u radosti, igri, pjesmi, ali i sa ponekom suzom radosnicom.
Kroz ovaj vid zajedničke saradnje smo još jednom dokazali da je dječiji osmijeh vrijedniji od bilo čega na svijetu i da nečije malo nekome znači puno.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com