“Nekad bilo sad se spominjalo”: Kako je u Miloševu tragično završio MEDVJED

0

ČELINAC, 03. juna – U selu Miloševo, udaljenom četiri kilometra od Čelinca, prije 6 godina, Marko Marjanović ubio je ženku medvjeda tešku oko 150 kilograma, koja je napala njegovu štalu.

news_2012_September_medvjed_mrtav_416528922

Mrtav medvjed / nezavisne
Marjanović je odmah o tome obavijestio Lovačko udruženje “Fazan” i Policijsku stanicu u Čelincu, čiji su radnici izašli na teren, i prema nalogu nadležnog tužilaštva izvršili uviđaj.

Na licu mjesta ubrzo su se okupile i brojne komšije koje su Marku dali punu podršku jer su mjesecima bili prinuđeni da neprekidno dežuraju i brane od medvjeda koji su svakodnevno upadali u selo i nanosili veliku štetu njihovim stadima, poljoprivrednim posjedima i objektima, a potencijalna su opasnost i  za djecu.

Naizmjenično se dežuralo i dodaju da su bili prinuđeni da se brane, kad već niko za to nije nadležan.

Medvjed je dva časa prije ovog incidenta upao u dvorište Marjanovića, ali se povukao nakon što je Marko ispalio hitac.

Prethodne večeri ovom domaćinu medvjed je ubio ovna teškog 80 kilograma, što je samo jedan od brojnih upada ove zvijeri u Marjanovićevo dvorište, u kojem se često igraju djeca njegovog brata.

Marjanović je ranije doživio tešku povredu na radu od čega je ostao teži invalid i poljoprivredni prihodi su mu jedini izvor zarade.

Inače, 2012. godine, u šumama oko Čelinca medvjedi su se namnožili i gotovo da nije bilo  sela oko šumskog kompleksa Lipovac u koje nisu upadali i pravili štetu.

 

(nezavisne)