Nebojša Radosavac najbolji sportista za 2013. godinu

0

ČELINAC, 11. februara – Na prigodnoj sportskoj manifestaciji, koju je čelinački Centar za sport i kulturu organizovao 7. februara u sportskoj dvorani, Nebojša Radosavac proglašen je za najboljeg sportistu opštine Čelinac u 2013. godini. Ovaj dvadesetosmogodišnjak fudbalom se bavi od ranog djetinstva, a nastupao je za sve takmičarske selekcije. Član je Kluba malog fudbala Čelinac od osnivanja. U obrazloženju stručnog žirija navedeno je da je Nebojša svojom temeperamentnom igrom i energijom primjer mladim fudbalerima, te da je velikim dijelom zaslužan za uspjeh kluba u prošloj godini i odličnu igru u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine.

Radosavac je nakon svečanog uručenja nagrade rekao da iza postignutih rezultata stoji veliki trud i dugogodišnji rad.
„Velika je čast biti proglašen sportistom godine. To mi naravno mnogo znači, ali i obavezuje i podstiče da još više radim i ostvarujem dobre rezultate. Zahvalan sam organizatoru i stručnom žiriju, ali i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ponesem ovakvu titulu“, naglasio je Radosavac.
Za najperspektivnijeg sportistu proglašen je Stefan Pupovac, a za najperspektivniju sportistkinju Adrijana Branković.
Najbolji mladi sportista je Đole Kalamanda, a njabolji veteran Vitomir Babić.
Prema ocjeni stručnog žirija, najbolji sportski radnik u 2013. godini je Danijel Peulić.
Titulu najboljeg sportskog kolektiva osvojio je Omladinski rukometni klub Čelinac.
Na ovoj sportskoj manifestaciji dodijeljena su i posebna priznanja za doprinos i razvoj sporta u Čelincu, i to: Miroslavu Jankoviću, Željku Kutiću, Marini Radosavac i Dragani Crnić.
Generalni pokrovitelj manifestacije i ove godine bio je Načelnik opštine, koji je u svom obraćanju prisutnima rekao da se ove manifestacije organizuju s ciljem da se što veći broj mladih ljudi motiviše na bavljenje sportom i istovremeno odvrati od ulice i poroka. On je dodao da se, uprkos skromnim budžetskim sredstvima, u kontinuitetu ulaže u izgradnju sportskih objekata u centru grada i mjesnim zajednicama, te pozvao na strpljenje s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju.
Svi ljubitelji sporta mogli su uživati u eksploziji mladosti i sportskog talenta, a za bogat kulturno-zabavni program ove godine su se pobrinuli Tamburaška sekcija „Jošavka“ i banjalučke mažoretkinje.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com