Nebojša Berić “upecao” zlato na rijeci Sani u Ribniku

0

ČELINAC, 24. oktobar – Na 11. Prvenstvu Republike Srpske u “flaj fišingu” /mušičarenje/, koje je održano na rijeci Sani u Ribniku, u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Nebojša Berić iz Čelinca. Nebojša se osvajanjem zlatne medalje plasirao u Premijer ligu BiH za 2015. godinu. Srebrna medalja pripala je Nedeljku Joviću iz Šipova, a bronzana Jovi Deviću iz Gradiške.

Ekipa iz Šipova uspješno je odbranila titulu šampiona u ekipnoj konkurenciji, drugo i treće mjesto su osvojile ekipe iz Banjaluke.

Na prvenstvu su učestvovali najbolji ribolovci iz Banjaluke, Šipova, Istočnog Sarajeva, Gradiške i Čelinca.

Učesnici takmičenja saglasni su da su pecanje ribe na mušicu na bistrim planinskim rijekama i princip “uhvati i pusti” budućnost sportskog ribolova, jer će se samo tako sačuvati salmonidne vrste – potočna pastrmka i lipljen.

Prvenstvo, koje je održana juče, organizovalo Sportsko ribolovni savez Republike Srpske. Pobjednici ovog takmičenja dobili su i pehare.

“Flaj fišing”, kako je popularno nazvano mušičarenje, jedna je od veoma rasprostranjenijih tehnika za ribolov na salmonidne vrste riba.

“Flaj fišing” zahtjeva, prije svega, umijeće u zabacivanju i prezentaciji vještačke mušice, ali i veliko iskustvo u izvlačenju ulovljene ribe.

Izvor: enovosti