Nastavak projekata vodosnabdijevanja ruralnih dijelova opštine: U Šnjegotini Donjoj se gradi bazen, u Popovcu kaptaža za Jelovac i zaseok Sejmanovići

0

ČELINAC, 21. OKTOBRA – Opština Čelinac krenula je u realizaciju novih faza izgradnje vodovoda u svojim pojedinim mjesnim zajednicama.

Nakon ispitivanja izvorišta Tisovica, izgradnje kaptaže i cjevovoda dužine tri kilometra, u zaseoku Popoviću u Šnjegotini Donjoj u toku je izgradnja rezervoara za vodu zapremine 200 metara kubnih, čime će biti riješen problem vodosnabdijevanja 150 domaćinstava ovog dijela opštine. Radovi se izvode po ugovoru koji je sa izvođačem „Hidro splet“ Laktaši potpisan prošle godine, a koji je vrijedan preko 275.000 KM.

Istovremeno, na suprotnom kraju opštine u mjesnoj zajednici Popovac, građevinska operativa preduzeća „Rakica kop“ kreće sa proširenjem kapaciteta postojećeg vodovoda kako bi se vodom snabdjelo i stanovništvo u Baltama. Tačnije, radi se o izgradnji kaptaže za Jelovac, nakon čega će od tog lokaliteta do zaseoka Sejmanovići biti ukopano 1300 metara cjevovoda. Na taj način će biti riješen dugogodišnji problem vodosnabdijevanja domaćinstava u ovim zaseocima.

Radovi vrijedni preko 18.000 KM finansiraju se budžetskim sredstvima, shodno usvojenom planu kapitalnih investicija za ovu godinu.

(www.opstina-celinac.com)