Nakon pogibije radnika iz Čelinca u Banja Luci, oglasilo se i tužilaštvo

0

BANJA LIKA, 05. avgusta – U nesreći koja se u petak oko 11 sati dogodila na gradilištu u naselju Novi Borik u ulici Veljka Mlađenovića u Banja Luci poginuli su Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (52), obojica iz Čelinca.

Uviđaj na mjestu događaja obavila je dežurni tužilac Zorica Baroš, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i specijaliste sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu RS-a – saopšteno je  iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a naložen je i pregled tijela nastradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu RS-a.

Dvojica radnika bili su zaposleni u banjalučkoj firmi “Led projekt”. Odmah nakon tragedije, na mjesto događaja stigao je i direktor ove firme, kojije bio vidno potresen.

Na mjesto nesreće izašao je i inspektor Inspektorata RS-a, a koji bi trebao da utvrdi da li su na gradilištu bile ispoštovane sve sigurnosne i druge mjere, te kako i pod kojim uslovima su radili građevinci.

Prema saznanjima  na izgradnji, zajedno sa jednim radnikom, bio je  zaposlen i njegov sin, kojeg je ovaj spriječio da izvodi sporne radove, te umjesto njega stao na drvenu gredu, koja se, iako pod još neutvrđenim okolnostima, ispostavila kao smrtonosna.