Najava svetosavskih svečanosti

0

ČELINAC, 25. januara – Proslavljanje praznika Svetog Save, prvog arhiepiskopa srpskog, počeće služenjem Svete Liturgije u svim parohijskim hramovima na području opštine Čelinac. Sveta Liturgija u hramu Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Čelincu počeće u 9,00 časova, u Dubravi Staroj u 9,30, u Branešcima, Jošavki i manastiru Stuplje u 10,00 časova, te u parohijskom hramu u Popovcu u 9,00 časova. Nakon Svete Liturgije, najmlađi Svetosavci će u hramovima recitovati pjesme u čast i slavu Svetog Save, za šta su im njihovi parohijski sveštenici pripremili paketiće. Tradicionalne svetosavske priredbe će takođe biti priređene u svim centralnim i područnim osnovnim školama, ali i u srednjoj školi u Čelincu.
Svetosavska priredba u školi „Mladen Stojanović“ počeće u 9,00 časova, u školi „Novak Pivašević u Ukrini u 10,45 časova, a u srednjoj školi u Čelincu u 11,30 časova. Osnovna škola „Miloš Dujić“ svetosavsku priredbu će upriličiti u kino-sali sa početkom u 12,00 časova.
Priredbe su osmislili učenici uz pomoć svojih nastavnika i profesora. Pripremljene su prigodne besjede i recitali, ali i bogat program muzičkih sekcija. Osim toga, u holovima škola biće postavljene izložbe likovnih radova učenika.
Pozivamo građane da u što većem broju uzmu molitveno učešće u Svetoj Liturgiji, te da poslušaju i pogledaju bogat program svetosavskih priredbi.

 

Izvor: www.opstina-celinac.com