Načelnik Zeljković na sjednici Vlade Republike Srpske u Tesliću: Konstruktivan dijalog sa premijerkom i ministrima

0
ČELINAC, 06. septembra – Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković prisustvovao je u srijedu, u Banji Vrućici kod Teslića 25. redovnoj sjednici Vlade Republike Srpske, na kojoj je sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrima razgovarao o aktuelnim dešavanjima u opštini, te ukazao na probleme sa kojima se susreće naša lokalna zajednica.
„Imao sam priliku da u direktnoj i neposrednoj komunikaciji sa premijerkom i ministrima Vlade Republike Srpske predočim stanje u našoj opštini i da ukažem na probleme koji nas najviše muče. Ponajviše su to problemi koji se odnose na stanje budžeta opštine Čelinac, iako se situacija znatno poboljšala u odnosu na prvi kvartal tekuće godine“, rekao je načelnik Zeljković novinarima po završetku sjednice. On je dodao da je na sjednici bilo riječi o pružanju podsticaja izvozno orjentisanim privrednim društvima, rješavanju dugovanja šumskih gazdinstava prema budžetima, te problemima komunalnih preduzeća.
„Sa ministrom Đokićem sam razgovarao o isplati nepovratnih novčanih paketa namijenjenih porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa područja opštine Čelinac. Bilo je riječi i o aplikacijama za podsticaje ruralnom razvoju,  te o reprogramu dugovanja za struju budžetskih korisnika prema ZP „Elektrokrajina“, naglasio je Zeljković i već za narednu sedmicu najavio radni sastanak sa ministrom prosvjete i kulture Goranom Mutabdžijom.
Zeljković je istakao da se ovih dana intenzivno radi na organizaciji naredne sezone grijanja u Čelincu i izvijestio Vladu o toku izgradnje centralne osnovne škole i predstojećem kapitalnom projektu, regulaciji korita rijeke Vrbanje.
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je izjavila da je Vlada Republike Srpske otvorena da zajedno sa lokalnim zajednicama rješava pitanja od značaja za život u Republici Srpskoj, ali i da omogući načelnicima da češće učestvuju u njenom radu.
„Primjetan je pomak u funkcionisanju lokalnih zajednica, u različitim oblastima. Ono što je za mene bilo izuzetno važno jeste to da imamo odgovore na određena pitanja i da se definiše interakcija, odnosno naše zajedničko ponašanje u budućnosti“, naglasila je Cvijanovićeva i dodala da je dominantna tema sjednice bilo stanje u budžetu, ali i privredne aktivnosti, školstvo, zdravstvo i socijalna pitanja.
Ona je najavila nastavak ovakvog vida komunikacije i u narednom periodu.
Sjednici Vlade su, osim načelnika opštine Čelinac, prisustvovali i načelnici opština Teslić, Kotor Varoš i Petrovo, te zamjenica gradonačelnika grada Doboja.

Izvor: www.opstina-celinac.com