NAČELNIK GLIGORIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI RADOSLAVA BRĐANINA: POPOVAC I ČELINAC NIKADA TE NEĆE ZABORAVITI

0

ČELINAC, 7. septembra – Načelnik Čelinca Vlado Gligorić uputio telegram saučešća porodici Radoslava Brđanina, koji je preminuo u banjalučkom UKC, nakon višegodišnjeg tamnovanja u haškim kazamatima. 


Gligorić je naveo da će ga rodni Čelinac pamtiti po iskrenom patriotizmu i velikoj žrtvi koju je podnio za opstanak i slobodu srpskog naroda.

“U ime opštine Čelinac i u svoje ime upućujem vam izraze najiskrenijeg saučešća povodom smrti vašeg supruga, oca i djeda. Gubitak najdražih u porodici i društvu izaziva najveću bol kod onih koji ostaju iza njih, ali istovremeno i osjećaj ponosa i zahvalnosti za sva dobra koja su učinili za nas”, navedeno je između ostalog u telegramu saučešća porodici Radoslava Brđanina.

Bivši šef Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslav Brđanin preminuo je juče u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Brđanin, kojeg je Haški tribunal osudio na 30 godina zatvora, pušten je na slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja nakon 23 godine odsluženja kazne.

U subotu, 3. septembra, stigao je u Banjaluku gdje ga je na Aerodromu dočekalo vozilo Hitne pomoći.

Nakon što je stigao u Srpsku, bio je smješten na Univerzitetskom kliničkom centru i nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.

Radoslav Brđanin rođen je 1948. godine u Popovcu kod Čelinca.