“Moj dragane pokrij kuću ciglom…” ORILA se pjesma sinoć u ČELINCU (VIDEO)

0

ČELINAC, 12. juna – Sinoć je održan koncert ženske pjevačke grupe Katedre za etnomuzikologiju akademije umjetnosti iz Banjaluke na šetalištu kod gradskog mosta u Čelincu.

Koncert-2

Ni velika vrućina nije spriječila gledaoce da prisustvuju koncertu a posebno je bilo lijepo vidjeti veći broj male djece.

Ženska pjevačka grupa Katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci predstavila se publici u Čelincu izvornim pjesmama i tradicionalnom etno-muzikom.

Studentkinje Akademije umjetnosti održale su sinoć koncert na šetalištu u Čelincu u okviru projekta Muzikološkog društva Republike Srpske – “Umjetnost u pokretu”.

Cilj projekta “Umjetnost u pokretu” je decentralizacija kulture, a predviđeno je da se nakon svake manifestacije organizuje kratka radionica na kojoj bi zainteresovana publika mogla da sazna više o umjetničkoj profesiji i dobije uputstva za samostalno bavljenje sličnim djelatnostima u okviru amaterskih sekcija.

U okviru projekta “Umjetnost u pokretu”, u četvrtak u 20.00 časova u kino-sali biće odigrana i monodrama posvećena Dušku Trifunoviću “Ima neka tajna veza”, u kojoj glumi Milan Dimić, apsolvent glume na Akademiji umjetnosti.

Prethodno je održan koncert Kamernog trija Akademije umjetnosti “Daltoni”, a publici su se predstavili Slaviša Đurić na klaviru, Arpad Feher na violini i Deana Simić na flauti.

Projekat “Umjetnost u pokretu” realizuje Muzikološko društvo Republike Srpske u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Osim u Čelincu, projekat će biti realizovan i u opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica.

 

ATV

 

Izvor: Opština Čelinac