Mladi preduzetnici iz Čelinca dobili podsticajna sredstva za svoje biznise

1

ČELINAC, 23. NOVEMBRA – Mladi i ambiciozni čelinčani koji su ostvarili pravo na podsticajna sredstva za pokretanje svojih privatnih biznisa danas su potpisali ugovore sa lokalnom administracijom u vezi dobijanja sredstava. Za njih devet obezbjeđena su bespovratna sredstva namjenjena razvoju preduzetništva i to u iznosu od 35.000 KM.

Načelnik opštine Vlado Gligorić je naveo da su ugovori potpisani za podsticajna sredstva koje je dala opština za potrebe preduzetništva za 2023.godinu.

Bespovratna sredstva za koja su aplicirali, veliki su korak naprijed za one mladiće i djevojke koji ulaze u poslovne vode a koje su pune prepreka i neizvjesnosti. Sve to dobro zna i Strahinja Kokan iz Dubrave Stare koji je ove godine registrovao firmu za obradu drveta putem CNC mašine.

” Činjenica da neko misli na nas mlade preduzetnike je veoma ohrabrujuće i mislim da je ovo jedna dobra mjera koja će pomoći svakome ko želi da se bavi određenim poslom. Pošto je Čelinac mjesto poznato po tome da je drvoprerađivački kraj i samim tim ima mnogo firmi koje se bave obradom drveta mislim da će moći sa svima njima dobro sarađivati. To mi već sada pomaže u nabavci određenih drvnih sirovina potrebnih za moj posao ”,rekao je Kokan.

Dobijena sredstva mnogo će značiti i za Anastasiju Savičić. Kao vlasnici Auto škole to će biti jedna velika finansijska inekcija za nabavku automobila za potrebe obuke budućnih vozača.

” Mnogo hvala opštini na dodjeljenim sredstvima. Voditi auto školu nije jednostavno i to je poprilično odgovoran posao jer radimo na tome da pripremamo buduće vozače koji treba da pored toga što voze i da budu odgovorni u saobraćaju. Zbog ogromnog broja saobraćajnih nezgoda, mislim da je velika odgovornosti i izazov naučiti nekoga da pravilno vozi ”,rekla je Savičićeva.

(tvk3.info)

1 KOMENTAR

Comments are closed.