Mještani Zelenog vira zadovoljni urađenim

0

BANJALUKA, 20. februara – Rizik za građane u pogledu bezbjednosti saobraćaja u banjalučkom naselju Zeleni vir maksimalno je smanjen, koliko je to bilo moguće u ovom trenutku, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Novaković je nakon današnjeg sastanka sa mještanima Zelenog vira rekao novinarima da su Gradska uprava Banjaluka, preduzeće “Putevi Republike Srpske” i mještani tog naselja ispunili sve obaveze koje su preuzeli na sastanku, održanom 11. februara.

On je istakao da u pogledu bezbjednosti saobraćaja ta lokacija danas izgleda drugačije.

“Grad Banjaluka pokrenuo je javnu nabavku za rasvjetu i očekujem da ćemo tokom marta završiti potrebne procedure i da ćemo ući u realizaciju tog projekta”, rekao je Novaković, objavila je SRNA.

On je rekao da su “Putevi Srpske” pokrenuli studiju izvodljivosti o bezbjednosti kompletne saobraćajnice Banjaluka – Čelinac i istakao da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o nabavci bezbjednosnih kamera i da će one biti uključene u studiju izvodljivosti.

Zahvalnost

Potpredsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Branko Milinković naglasio je da su građani Zelenog vira izuzetno zadovoljni onim što je učinjeno između dva sastanka u Gradskoj upravi.

On je zahvalio predstavnicima Gradske uprave, “Putevima” i policiji Republike Srpske, koji su uložili dosta truda da se počne rješavati problem bezbjednosti saobraćaja na ovoj dionici magistralnog puta.

“Postavljeni su saobraćajni znakovi i signalizacija na magistralnom putu, a usporivači brzine u Ulici sestara Uzelac. Vjerujemo da će uskoro biti otvorena i Ulica Jovana Kršića”, rekao je Milinković.

Brz oporavak povrijeđenom dječaku

Svi učesnici današnjeg sastanka u Gradskoj upravi poželjeli su brz opravak i ozdravljenje 10-godišnjem dječaku, koji je nedavno teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u ovom naselju.

Mještani Zelenog vira mirno su potestovali 9. i 10. februara na mjestu gdje je povrijeđen dječak, tražeći da se na ovoj dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac postavi saobraćajna signalizacija koja bi upozoravala vozače.

Naredni sastanak biće održan 20. marta.