Mještani u šoku: Zašto je pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete

0

ZAGREB, 19. marta – Nekoliko stotina stanovnika naselja na području sjeverne Hrvatske šokirano je saznanjem da je njihova 30-godišnja komšinica pokušala ubiti kćer staru godinu i pol dana.

Posebno jer je osumnjičena i rođena u tom naselju i svi je jako dobro poznaju. Nakon završene škole odselila se u Zagreb gdje je živjela godinama do povratka u rodni kraj.

– Razgovarala sam u srijedu s njom i ništa mi nije dala za zaključiti da ima nekih problema. Ponovo sam ju pokušala nazvati poslijepodne kad je izbio požar na njihovoj vikendici, ali se nije javljala – kaže njena poznanica.

Dodala je kako je kasnije saznala da je njena prijateljica otišla u policiju prijaviti da je suprug zlostavljao dijete. Rekla je takođe da se osumnjičena prije nekih pet godina vratila u rodno mjesto iz Zagreba, gdje je i upoznala supruga.

Doselili su se u porodičnu kuću njenih roditelja i nakon par godina dobili kćer jedinicu. Suprug radi u obližnjem gradiću udaljenom ni 10-tak kilometara od mjesta gdje žive, dok je ona ostala kod kuće s djetetom jer nije zaposlena.

Druge komšije su rekli da su je gotovo svakodnevno viđali kako šeta s djetetom, bilo da ga drži za ruku ili vozi u kolicima. Govore da je pokazivala veliku ljubav prema djetetu i zbog toga još uvijek ne mogu povjerovati da se takvo nešto dogodilo.

– Živjela je svoj život i nikada nismo čuli da je dopirala neka svađa iz kuće ili čuli neki trač da se ona i suprug ne slažu. No, neke stvari uvijek ostaju unutar četiri zida, pa je teško bilo šta reći – kaže jedna mještanka.

Za supruga mještani govore da je pristojan i uvijek je pozdravljao i da je od supruge mlađi godinu ili dvije. Zbog toga su i svi zaprepašteni pokušajem ubistva djeteta za što je majka lažno optužila supruga.

Na sreću dijete je lakše povrijeđeno i nakon ukazane pomoći smješteno je u bolnici.

Kriminalističkim istraživanjem policija sumnjiči ženu (30) u počinjenje krivičnog djela teškog ubistva u pokušaju i lažnog prijavljivanja krivičnog djela.