Miloš Radujković pojačao Rijeku

0

ČELINAC, 09. JULA – Doskorašnji igrač FC Salinesa iz Tuzle i reprezentativac BiH u futsalu, Miloš Radujković svoju karijeru nastavlja u HMNK Rijeka, objavili su iz ovog kluba.

Miloš Radujković je do sada nastupao za KMF Čelinac u kojem je ponikao, KMF Policajac iz Banja Luke, a posljednje dvije sezone veoma uspješno je nastupao za FC Salines iz Tuzle. U prethodnoj sezoni zabilježio je 16 golova i 4 asistencije za Jarčeve i bio njihov najbolji igrač.

U ovom prelaznom roku je vladalo veliko interesovanje za dvadesetogodišnjeg Radujkovića. Prvobitno se špekulisalo da će karijeru nastaviti u Azerbejdžanu, zajedno sa doskorašnjim trenerom Predragom Rajićem koji je preuzeo Araz iz Nefčija, a veliku želju da ga dovedu u svoje redove izrazili su i MNK Bubamara iz Cazina, Futsal Klub Osijek i MNK Aurelia Futsal.

Miloš Radujković rođen je 31. januara 2003. godine u Banja Luci. Futsal karijeru započeo je u KMF Čelinac iz kojeg je prešao u banjalučki Policajac. Prije dvije godine Radujković je prešao u redove tuzlanskog Salinesa kao velika futsal nada.  U dresu Salinesa mladi reprezentativac je opravdao očekivanja, te je dobrim igrama došao do statusa seniorskog reprezentativca. Radujković se odlučio za ambicioznu Rijeku koja u novu sezonu ulazi s jasnim ciljem – osvajanje naslova šampiona 1.HMNL (novi naziv drugog stepana  takmičenja u Hrvatskoj) i plasman u elitni razred hrvatskog futsala.

Radujković je iznio svoje utiske nakon prelaska u redove Rijeke.

“Nakon dvije odlične sezone koje sam imao u Tuzli, mislim da sam dovoljno napredovao i da je vrijeme za novi iskorak u mojoj karijeri. Prvenstveno su mi se dopale ambicije Rijeke koje mi je iznijela uprava kluba i očekivanje koje imaju od čitave ekipe i od mene. Od ove sezone u Hrvatskoj se igra jedinstvena druga liga, što će dovesti i do povećanja kvaliteta ovog takmičenja. Već su u ovoj ligi ozbiljni igrači poput Fetića, koji ima ogromno reprezentativno i ligaško iskustvo. Zahvalio bi se ovom prilikom i svom bivšem klubu i saigračima iz Salinesa. Proveo sam tamo dvije divne godine i sa trenerom Rajićem zaista puno napredovao i dugujem mu veliku zahvalnost.” – izjavio je Miloš Radujković.