Mališani iz vrtića „NEVEN“ učesnici Druge dječije šumarijade

0

ČELINAC, 8. juna – Mališani iz JU dječiji vrtić „NEVEN“ Čelinac 05. Juna, 2015 godine povodom “Svjetskog dana zaštite životne sredine”,  učestvovali su na Drugoj dječijoj šumarijadi koja je  održana na šumskom radilištu Gozna u Čelincu.

Organizator CEFOR-centar za šume ugostio je deset vrtića.

Pored takmičarskog dijela u četiri discipline: Šumski poligon, Bakin sepet, Štafeta šišara I Povlačenje konopca, organizovano je  i niz drugih aktivnosti gdje  su naši mališani upoznati sa značajem šuma i prirode u kojoj žive, te kako treba brinuti o njima. Družili su se sa lovcem, degustirali šumske plodove, upoznali šumske životinje I imali priliku vidjeti preparirane trofeje.

Mališani iz vrtića “NEVEN” ostvarili su značajan rezultat, te u dvije pomenute discipline osvojili drugo mjesto. Uručeni sui m trofeji, diploma I prigodni pokloni.

Domaćin Druge djecije šumarijade bio je tehnički direktor banjalučkog šumskog gazdinstva Radovan Milisavić, koji je i otvorio šumarijadu. Šumarijadi su prisustvovali i generalni direktor Srpskih šuma Dragan Grabovac, te direktor banjalučkog šumskog gazdinstva Dragan Novaković.

Drugu dječiju šumarijadu posjetili su i direktor JU dječiji vrtić „NEVEN“ Milovan Vujičić i načelnik Opštine Čelinac Momcila Zeljkovića koji je mališane obradovao slatkišima.

Neven Vrtic (2) Neven Vrtic (3) Neven Vrtic (4) Neven Vrtic (1)

Foto/izvor: mojcelinac.info