Komentar Piksija podigao mnogo prašine: Mateus Saldanja žestoko odgovorio selektoru Srbije

0

BEOGRAD, 19. marta – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, izazvao je buru zbog izjave o 172. vječitom derbiju.

On je rekao da mu nije jasno kako je Partizan uopšte bio prvi do marta, te da je razlika u kvalitetu između Zvezde i crno-bijelih ogromna.

Navijačke stranice na društvenim mrežama izrazile su nezadovoljstvo zbog Piksijeve izjave, a pristalice crno-bijelih smatraju da tako nešto neko ko je selektor ne bi trebalo da izgovara.

– Išao sam da vidim taj derbi uživo zbog Mijailovića i Baždara, igrača koji su na mom spisku, to je bio jedan od razloga, ali sam zadovoljan s onim što sam vidio, iako stranci vode glavnu riječ i oni su ti koji su glavni igrači. Ali dobar derbi, meni se baš svidio, intenzitet, puno šansi, golova, daleko je Zvezda bolja u igračkom kadru i što pokazuje i ovo, ne znam sad, kako je uopšte Partizan do marta mjeseca bio na prvoj poziciji, meni nije to jasno, a bili su do juče maltene, jer ogromna je razlika. Roster koji Zvezda ima u odnosu na Partizan je nemerljiv. Zvezda će biti prva, Partizan drugi, vidjećemo, biće intersantno za 4. poziciju, raduje me Kragujevac što se podigao dosta – rekao je Piksi.

Ove njegove riječi nisu se dopale ni igračima Partizana, a nezadovoljstvo je izrazio Brazilac Mateus Saldanja.

– On je gledao samo jednu utakmicu? – upitao je Saldanja, istakavši da je Piksi donio zaključke na osnovu nedovoljno informacija, prije svega o igri Partizana prije derbija, prenosi Telegraf.

( srpska info )