Javni poziv za učešće u izradi rebalansa budžeta opštine Čelinac za 2023. godinu

0

ČELINAC, 10. OKTOBRA – Pozivaju se korisnici budžetskih sredstava da učestvuju u izradi rebalansa budžeta opštine Čelinac za 2023. godinu.

S cilјem izrade navedenog dokumenta, potrebno je da se u pisanom obliku, a najkasnije do 23. oktobra ove godine podnese budžetski zahtjev za korišćenje sredstava iz budžeta opštine Čelinac za 2023. godinu.

Zahtjev je potrebno dostaviti Odjelјenju za finansije opštine Čelinac putem pošte ili predati u šalter-sali.

Shodno odredbama člana 25. i 35. Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske, budžetski korisnici izrađuju budžetski zahtjev za izdatke sa podacima o postojećim aktivnostima i uslugama budžetskog korisnika i sa utvrđenim planskim predviđanjima za 2023. godinu – iskazana vrijednosno po strukturi (po stavkama) budžeta za 2023. godinu ili predloženom izmjenom strukture u odnosu na prvobitni plan budžeta opštine Čelinac za 2023. godinu.

Prema odredbama zakona, uz zahtjev se obavezno dostavlјa obrazloženje u pisanoj formi koje sadrži podatke o organizacionoj strukturi budžetskog korisnika, njegovim aktivnostima i uslugama, pregledom sredstava i zaposlenih koji je neophodan za obavlјanje aktivnosti za koje se traže dodatna sredstva.

(www.opstina-celinac.com)