Izvještaj sa 15. sjednice Skupštine opštine Čelinac

0

ČELINAC, 12. marta – Nakon što 28. februara predloženi dnevni red nije dobio potrebnu većinu glasova, 15. redovna sjednica Skupštine opštine Čelinac djelimično je održana 7. marta.
U prvom dijelu zasjedanja usvojen je Nacrt Statuta opštine Čelinac, čime je ovaj dokument dobio zeleno svjetlo za upućivanje na javnu raspravu.
U uvodnom obrazloženju sekretar Skupštine opštine Zvijezdana Đurić rekla je da se izradi novog statuta opštine pristupilo radi usklađivanja postojećeg sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi koji je usvojen krajem prošle godine. „Statutom su uređeni poslovi opštine Čelinac kao jedinice lokalne samopurave, organizacija i rad njenih organa, finansiranje, učešće građana u lokalnoj samoupravi, javnost rada i mnoga druga pitanja od lokalnog interesa i zbog toga je važno da građani uzmu učešće u javnoj raspravi i daju svoje mišljenje, kako bi izradili što kvalitetniji dokument“, objasnila je Đurićeva.
Osim statuta, između ostalog, usvojen je izvještaj o radu inspekcija u 2013. godini, informacija o radu Doma zdravlja „Sveti Vračevi“ u 2013. godini, te Program unapređenja poljoprivredne proizvodnje i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.
Nakon diskusije po 12. tački dnevnog reda i pauze, koju je predsjednik Skupštine odobrio radi usaglašavanja po ovoj tački, 15. redovna sjednica Skupštine prekinuta je jer je ostala bez kvoruma za rad.
„Opozicioni odbornici su ponovo iskoristili svoje pravo i napustili zasjedanje skupštine. S obzirom da nije bilo tri odbornika iz skupštinske većine, ostali smo bez kvoruma“, rekao je predsjednik Skupštine Vidosav Kičić i dodao da će već narednih dana biti sazvana sjednica skupštinskog kolegija, nakon čega će biti poznat termin nastavka 15. sjednice.

Izvor: www.opstina-celinac.com