Izložba Rajne Savić okupila veliki broj posjetilaca

0

ČELINAC, 11. marta – U Kulturnom i medija centru u Čelincu 6. marta je otvorena izložba slika i crteža studenta Akademije likovne umjetnosti Rajne Savić, koja je okupila veliki broj ljubitelja likovne umjetnosti.
Postavku čini 30 slika i grafika, a preovladavaju portreti i pejzaži, ali i kadrirani fragmenti, koji u radikalnijim kompozicionim zahvatima imaju težnju izlaska iz polja slike.

Savićeva je u obraćanju novinarima istakla da na svojim slikama koristi raznovrsne tehnike, kao što su kolaž, crtež, ulje na platnu i grafika, ali kroz akril na platnu ona pronalazi svoju najprikladniju vokaciju likovnog izražavanja, objavila je SRNA.
Ovoj 20-godišnjoj umjetnici izložba u Čelincu je druga samostalna, a do sada je izlagala slike u okviru tradicionalnih godišnjih izložbi radova studenata Akademije umjetnosti. Dobitnik je više nagrada.
Student je četvrte godine Akademije umjetnosti u Banjaluci, smjer slikarstvo, u klasi profesora Vese Sovilja.
Organizatori izložbe su JU Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”. Izložba za posjetioce će biti otvorena do 15. marta