Hram Uspenja Presvete Bogorodice i parohija Jošavka kod Čelinca proslavili svoju slavu

0

ČELINAC, 31.  avgusta – Hram Uspenja Presvete Bogorodice i parohija Jošavka kod Čelinca protekle srijede su proslavili svoju slavu, a tim povodom Svetu liturgiju služilo je više sveštenika Banjalučke eparhije i iz Srbije.

Nakon molitve, kojoj je u hramu u Jošavki, sagrađenom 1926. godine, prisustvovalo više stotina vjernika iz Čelinca i okoline, protojerej Radivoje Vujanić govorio je o značaju lika i djela Majke Božije u srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

On se osvrnuo i na potrebu da se vaspitanju djece poklanja znatno veća pažnja nego što se to u posljednje vrijeme čini.

“Kada je riječ o našem odnosu prema djeci, očigledno je da mnogo veću pažnju poklanjamo zadovoljenju njihovih materijalnih potreba nego njihovom duhovnom i moralnom vaspitanju”, rekao je Vujanić.

Protojerej Bogoljub Čanić blagoslovio je sve parohijane i vjernike koji na bilo koji način doprinose unapređenju rada ove parohije, a naročito je zahvalio kumovima slave i hrama Peri i Jadranki Stanić sa djecom.

Jošavačka parohija ima izuzetno veliki doprinos duhovnom, prosvjetnom i kulturnom razvoju čelinačkog kraja i smatra se jednom od značajnijih u Banjalučkoj eparhiji.

Izvor: www.vijesti.in.rs