Hipo alpe adria banka donirala knjige biblioteci “Ivo Andrić” u Čelincu

0

ČELINAC, 29. OKTOBRA – Hipo Alpe Adria banka Banjaluka danas je donirala 120 novih knjiga vrijednosti 1.500 KM Narodnoj biblioteci “Ivo Andrić” u Čelincu u okviru svoje donatorske akcije pomoći bibliotekama stradalim u poplavama.

Direktor biblioteke Jelena Ivanković rekla je da je u biblioteci u Čelincu u majskim poplavama uništeno je oko 2.500 knjiga, što je oko 10 odsto ukupnog knjižnog fonda, i to najviše beletristike i školske lektire.

“Sigurna sam da će ova donacija biti od velike koristi i budućim naraštajima, budući da većinu naše čitalačke publike čine učenici”, rekla je Ivankovićeva i dodala da su donirane kvalitetne knjige.

Ovo je već treći put u prethodnih 11 godina da Hipo banka donira nove knjige Narodnoj biblioteci “Ivo Andrić” u Čelincu.

Šef poslovnice Hipo banke u Čelincu Jelena Jevđenić rekla je da je ovogodišnji Međunarodni dan štednje /31. oktobar/ posvećen bibliotekama stradalim u poplavama i njihovim najmlađim članovima.

“Ovom donatorskom akcijom želimo da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna u budućnosti”, dodala je ona.

Svoj doprinos u obnavljanju knjižnog fonda stradalih biblioteka daće i zaposleni, te klijenti Hipo banke, koji mogu do 10. novembra u najbližu poslovnicu Hipo banke donijeti svoje dobro očuvane knjige za djecu i mlade, a koje će se kasnije, uz pomoć Društva bibliotekara Republike Srpske, pokloniti bibliotekama stradalim u poplavama.

Izvor:capital.ba