GLIGORIĆ UGOSTIO ČELINAČKE RIBOLOVAČKE ŠAMPIONE

0

ČELINAC, 19. JANUARA – Načelnik opštine Vlado Gligorić ugostio je rukovodstvo i članove Udruženja sportskih ribolovaca Čelinac koji su na prvenstvima Republike Srpke i BiH održanim prošle jeseni ponijeli šampionske titule.

Andrea Radosavac šampion je BiH u kategoriji kadetkinja, u disciplini „Lov udicom na plovak“. Ona je istovremeno osvojila treće mjesto u okviru Prvenstva Republike Srpske, takođe u pojedinačnom plasmanu.
U kategoriji kadeta, u istoj disciplini, mladi Čelinčanin Emin Toplić osvojio je prvo mjestou Republici Srpskoj, dok je u okviru Šampionata BiH osvojio treće mjesto.
Načelnik je ugostio i  Miroslava Kostreševića, prvaka Republike Srpske u kategoriji seniora za disciplinu „Lov ribe sa hranilicom FEEDER“. Miroslav je učesnik i ekipnog takmičenja za seniore u okviru Prvenstva RS, gdje je ekipa Udruženja sportskih ribolovaca Čelinac osvojila laskavo prvo mjesto.
Čestitajući mladim ribolovcima šampionske titule, načelnik Gligorić je istakao da su one upravo plod djelovanja i truda ovog čelinačkog udruženja sa tradicijom dugom više od pola vijeka.
„Poznato mi je koliko se za opstanak i kvalitetan rad udruženja zalaže rukovodstvo i svi njegovi članovi, da imate lijepa i zdrava druženja, da kao udruženje vodite računa o našim vodotocima, da organizujete škole ribolova i da sve to činite sa puno lјubavi i entuzijajzma prema ovom hobiju i sportu“, rekao je Gligorić.
Andrea, Emin i Miroslav, zajedno sa predsjednikom udruženja Radovanom Vučenovićem i predsjednikom Skupštine udruženja Svetom Jokićem zahvalili su načelniku na prijemu i podršci koja im je, kako kažu, veoma značajna u radu udruženja.
Navode da pored promovisanja ribolova kao sporta i učešća na takmičenjima, ovo udruženje daje veliki doprinos uređenju korita čelinačkih rijeka, kao i zaštiti riblјeg fonda.
Udruženje sportskih ribolovaca Čelinac trenutno broji 138 članova i 37 polaznika škole ribolova.

Zapaženi rezultati Vučenovića

U okviru Kupa BiH u kategoriji seniora, u disciplini „Feeder“, predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca Radovan Vučenović osvojio je drugo mjesto, a kao reprezetativac BiH prošle godine je učestvovo i na svjetskom prvenstvu u ribolovu. (www.opstina-celinac.com)