Gligorić sa predstavnicima Kulturno-umjetničkog društva „Miloš Dujić-Mišo“

0

ČELINAC, 26. marta – Funkcionisanje i rad društva, planovi za ovu godinu i finansijska podrška bili su tema razgovora načelnika opštine Čelinac Vlade Gligorića i predstavnika Kulturno-umjetničkog društva „Miloš Dujić-Mišo“.


Društvo sa tradicijom dugom pola vijeka i bogatim ljetopisom rezultat je predanog rada svih njegovih članova i entuzijasta, koji društvo vode kroz nekoliko generacija, ali i podrške lokalne zajednice.

Smirivanjem epidemiološke situacije u kojoj smo se svi našli i zbog koje su trpile sve djelatnosti, pa i kulturno-umjetnička, novoizabrano rukovodstvo društva krenulo je u pripremu planiranih aktivnosti, o čemu su upoznali i načelnika.

Bilo je riječi o brojnosti i funkcionisanju grupa, učešću na regionalnim i međunarodnim smotrama, ali i o organizaciji čelinačke smotre folklora koja bi trebalo da bude održana o slavi opštine.

Predstavnici KUD-a naveli su da su ove godine planirane brojne aktivnosti povodom obilježavanja 50 godina postojanja društva, a centralna manifestacija-veliki godišnji koncert tradicionalno je planiran za sam kraj godine.

Čestitajući godinu jubileja, načelnik opštine Vlado Gligorić poželio je novom rukovodstvu i svim članovima uspješan rad i mnogo dobrih nastupa i aktivnosti.

On je podsjetio na činjenicu da ovo društvo ima svoje mjesto u opštinskom budžetu, ali i da se podrška lokalne zajednice radu društva ispoljava i na druge materijalne i nematerijalne načine.

Pozdravljajući planirane aktivnosti, Gligorić je svojim sagovornicima poručio da je ipak najbitnije sačuvati stečeno jedinstvo i prijateljski odnos u društvu, dok će se, kako kaže, ostalo postepeno nadograđivati.