Gligorić: Privode se kraju radovi na remontu Toplane, grijanje početkom naredne sedmice

0

ČELINAC, 23. NOVEMBRA – Grijanje u Čelincu bi trebalo da bude pušteno početkom naredne sedmice do kada bi trebalo da bude završen remont postrojenja Toplane, rekao je Srni načelnik opštine Vlado Gligorić.

“Kišovito vrijeme je usporilo preostali dio monterskih radova na otvorenom, ali vjerujem da će za dan-dva i to biti prevaziđeno, te da ćemo sa početkom sljedeće sedmice imati grijanje”, istakao je Gligorić.

On je izrazio uvjerenje da će se učenici Osnovne škole “Miloš Dujić” i Srednjoškolskog centra “Čelinac” vratiti u klupe od ponedjeljka, 27. novembra, nakon što je nastava obustavljena zbog nedostatka grijanja.

Nakon pada temperature posljednjih dana odlučili smo da obustavimo nastavni proces kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja učenika”, rekao je Gligorić.

On je dodao da je u vrtiću “Neven” stanje sa grijanjem zadovoljavajuće, jer ova javna ustanova ima ugrađene inverterske klima-uređaje.

Govoreći o tehničkim detaljima remonta, rukovodilac Toplane Predrag Tomić rekao je da su radovi na dimnjaku završeni u potpunosti, dok su na kotlu i izolaterski radovi u završnoj fazi.

“Svi dijelovi su pripremljeni, ali zbog kiše nije bilo moguće izvoditi zavarivačke radove na otvorenom”, naglasio je Tomić.

On je dodao da se sitni nedostaci na distributivnoj mreži otklanjaju u hodu kako bi sa završetkom remonta i mreža bila spremna za puštanje grijanja.

Na stovarištu u krugu Toplane nalaze se dovoljne količine uglja za cijelu sezonu.

(tvk3.info)