GLIGORIĆ: ČELINAC POSTAO VELIKO GRADILIŠTE

0

ČELINAC, 25. maja  –  Povolјni vremenski uslovi pogoduju građevinskim radovima na otvorenom, pa su i u Čelincu aktivna gradilišta na nekoliko lokaliteta.


Načelnik opštine Vlado Gligorić ističe da su se usvajanjem plana kapitalnih investicija i provođenjem procedura javnih nabavki stekli uslovi za puni zamah građevinske sezone i dodaje da će opština Čelinac i ove godine nizom infrastrukturnih projekata nastojati riješiti određene nedostatke i probleme s kojim se stanovništvo svakodnevno suočava.

”Vodosnabdijevanje je uvijek na vrhu liste prioriteta i mi ovih dana imamo aktivna četiri gradilišta. U zaseoku Barakovac, u Mjesnoj zajednici Čelinac, provodi se kapitalni projekat izgradnje vodovoda vrijedan 200.000 KM kojim će domaćinstvima u ovom dijelu mjesne zajednice biti obazbijeđeno kvalitetno vodosnabdijevanje. Istovremeno, nastavlјeni su radovi na izgradnji vodovoda u Šnjegotini Donjoj, gdje će u ovoj fazi biti izgrađen rezervoar za vodu kapaciteta 200 metara kubnih”, rekao je Gligorić i dodao da je i u Mjesnoj zajednici Opsječko završen cjevovod od treće do četvrte visinske zone, čime je, kako kaže, dodatno pobolјšana vodovodna infrastruktura u ovom dijelu opštine i omogućeni novi priklјučci.

On je naglasio da je pri kraju i kapitalni projekat sanacije i rekonstrukcije vodovodne mreže u urbanom području Čelinca i proširenje vodovodne mreže u prigradskim naselјima.

”Ovim projektom, vrijednim 695.000 KM, smanjili smo gubitke na mreži i omogućili kvalitetniju isporuku vode u mjesnim zajednicama Štrbe, Markovac, Opsječko i Babići”, naveo je Gligorić.

Govoreći o objektima visokogradnje, Gligorić je rekao da su nastavlјeni radovi na izgradnji ambulante u Jošavki, podsjećajući na značajnu finansijsku podršku predsjednice Srpske i Vlade Srpske.

”Kombinacijom naših budžetskih i donatorskih sredstava kroz nekoliko mjeseci objekat će biti spreman za upotrebu, čime će stanovnici Jošavke dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu bez odlaska u sjedište ili van opštine”, istakao je Gligorić.