Futsaleri se pripremaju za nastavak sezone

0

ČELINAC, 21. januara – KMF Čelinac 16. januara počeo je u čelinačkoj sportskoj dvorani pripreme za nastavak prvenstva u Premijer futsal ligi BiH.

Kraća zimska pauza u prvenstvu je iskorištena za mali odmor i pripreme za nastavak takmičenja u najkvalitetnijoj futsal ligi u BiH, dok je većina igračkog kadra bila angažovana na turnirima širom RS i BiH.

– Prelazni rok je još u toku, iako postoji mogućnost za nekim od pojačanja još ništa nije tačno definisano. Od postojećeg igračkog kadra niko nije zatražio ispisnicu, mada će se obaviti razgovor sa nekoliko igrača koji nisu u potpunosti ispunili očekivanja i zahtjeve o njihovom daljnjem statusu i angažmanu u klubu – rekao je Željko Dubravac, predsjednik KMF Čelinac.

Prvi dio Čelinac je završio na osmom mjestu, a nastavak prvenstva Premijer futsal lige Bih je zakazan za 15. februar kada će se na domaćem parketu odigrati komšijski derbi, jer u goste dolazi banjalučki Sokrates, dok je futsal Kup BiH na programu 1. Februara, objavio  je RS – Sport.