Dodik: Srpska sposobna da se obrani od svih nasrtaja, želimo mir (VIDEO)

0

BANJA LUKA, 08. JANUARA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srpska pokazala sposobnost da se obrani od svih nasrtaja i da želi mir.

– Republika Srpska se pokazala sposobnom da se odbrani od nasrtaja na nju samu u političkom i svakom drugom smislu, da razvije svoju ekonomiju, održi svoj javni, društveni i politički život, izgradi svoje institucije i da bude voljena. Da nije ljubavi naroda prema Republici Srpskoj, ona bi odavno nestala sa političke i svake druge scene – rekao je Dodik na svečanom prijemu u Vladi Republike Srpske povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Dodik je rekao da se o Republici Srpskoj u posljednje vrijeme priča mnogo.

– Vi, naši prijatelji, pričate sve što jeste i što bi trebalo da bude prava Republika Srpska, a imamo, čini mi se, malo više onih koji govore da je ona nešto loše. Kad saberem, kao njen predsjednik, onda mislim da je dobro da govore i jedni i drugi, jer je Republika Srpska tema i ona je danas, ne samo pitanje unutrašnjih odnosa u BiH, već regionalna, a rekao bih, po nekim elementima, možda i globalna tema – rekao je Dodik.

(rtrs.tv)

Foto: RTRS