DODIK KRATKO I JASNO “BiH neće u NATO”

0

BANJALUKA, 26. marta – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH nije kandidat za NATO, niti će biti član ove Alijanse.

BiH neće u NATO, imajući u vidu sadašnju sadašnju proceduru i zakon po kojima Parlamentarna skupština treba, na bazi većine predviđenih za donošenje odluka, da donese takvu saglasnost. Te saglasnosti nema i neće je biti. Mi ostajemo zajedno sa Srbijom vojno neutralni i BiH nije zemlja koja je kandidat za NATO, niti će biti članica NATO – poručio je Dodik.

On je podsjetio na NATO agresiju na Republiku Srpsku i Srbiju, ističući da je u bombardovanju korišten osiromašeni uranijum i da su ubijane žene i djeca, piše RTRS.

“Marfiju bi dobro pristajao nadimak vegeta” Predsjednik Srpske istakao da će Zakone u BiH donositi institucije, a ne američki i njemački državljani

Komentarišući jučerašnju sjednicu Savjeta bezbjednosti i odbijanje inicijative Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Јugoslaviju 1999. godine, Dodik je rekao da je veoma važno da se takve inicijative pojavljuju, jer će jednog dana sigurno doći na dnevni red i biće potvrđeno da je nad Srbima izvršena agresija.

( srpska info )

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име