Dobrota skućila Živkoviće

0

ČELINAC, 25. oktobar –Troje dece koja su ostala bez majke u poplavama, zahvaljujući donatorima iz svih krajeva kupilo kuću u Čelincu. Nedžad Hota, vlasnik kuće, kad je čuo da bi je kupili Živkovići, doleteo iz Dablina i snizio cenu za 10.000 maraka

Troje mladih Živkovića ipak nisu sami na svetu!

Danijela (19), Bojan (16) i Nikolina (13) čija majka Petra je nastradala u poplavama, uspeli su juče da, zahvaljujući dobrotvorima, kupe kuću u Čelincu i tako reše veliku muku!

Potresna priča o Danijeli koja se izborila za starateljstvo nad bratom i sestrom, ujedinila je ljude velikog srca i humanitarne organizacije, zahvljajući kojima su mladi Živkovići za nepuna dva meseca prikupili novac i kupili kuću.

Reporter „Novosti“ bio je juče svedok slavlja u Čelincu, posle uručenja ugovora o kupovini kuće. Suze i smeh smenjivali su se pri obilasku novog doma Živkovića.

– Hvala vam svima, hvala vam. Joj, dobili smo kuću. Kada je majka poginula mislila sam da ćemo pomreti – rekla je, kroz suze, najstarija Danijela, grleći brata i sestru. – Izgubila sam bila nadu za nas, ali uz pomoć ljudi koji su nam pritekli u pomoć dobili smo dom. Sve će sada biti u redu. Imamo svoj dom, ja radim, ma presrećna sam.

Na ove Danijeline reči svi koji su došli da isprate primopredaju kuće počeli su da brišu suze.

Među njima i sveštenik Danijel Ružičić. Ovaj plemeniti čovek je zacrtao cilj da pomogne pomogne Živkovićima posle nesreće koja ih je zadesila i to je zajedno sa Đurom Borićem, kod koga je nastradala Petra godinama radila na poljoprivrednom imanju, na kraju i uspeo.

– Đuro je odradio veliki posao. Obišao je Mesnu zajednicu Markovac i tako je krenula akcija. Poslao sam na stotine mejlova humanitarnim organizacijama da nam treba pomoć i novac je počeo da stiže, priča sveštenik Danijel.

Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Beograda skupila je čak 20.000 maraka za kupovinu kuće. Igor Rašula, predsednik ove organizacije, kaže za „Novosti“ da je presrećan što je akcija uspela.

– Pomoć je stizala sa svih strana. Iz Rusije, Amerike, Republike Srpske… Čast nam je što smo pomogli i što danas vidimo Danijelu, Bojana i Nikolinu srećne pred njihovom kućom – rekao je Igor pre nogo što je sa Živkovićima skinuo tablu o prodaji kuće.

Veliku novčanu pomoć Živkovićima je donirala i Stojanka Kojić iz Zvornika koja živi u Austriji.

– Presrećna sam zbog dece i što su dobili svoj dom, priča Stojanka koja je došla sa sinom na predaju kuće.

A tek šta reći za Nedžada Hotu koji je prodao kuću Živkovićima. Nedžad je cenio kuću 50.000 maraka i kada je čuo celu priču spustio je cenu za 10.000 maraka.

– Živim u Dablinu i kada sam čuo da u Čelincu ima troje siročadi koja žele da kupe kuću i da su zainteresovani za onu koju ja prodajem, odmah sam stupio u kontakt sa ljudima koji su vodili akciju i dogovor je postignut. Presrećan sam zbog dece koja su dobili svoj dom, kazao je za „Novosti“ Nedžad.

Inače, Živkovići će u novi dom od 90 kvadrata sa četiri sobe i kupatilom, koje nisu imali godinama unazad, da se usele za par dana.

NOĆI BEZ SNA

Đuro Borić kaže da posle smrti Petre nije mogao da spava od muke šta će biti sa decom.

– Imam dva stenta na srcu, ali zbog dece sam bio jak i obilazio sva vrata i tražio novac da im obezbedimo dom. Ja sam danas najsrećniji čovek na svetu. Zahvalio bih se posebno i Milovanu Todoroviću iz Čelinca koji je odradio veliki posao u skupljanju pomoći – kazao je Đuro i dodao da je razočaran što brojni privrednici iz Čelinca nisu pomogli deci.

Izvor: novosti