“Đurđevdan će biti krvav, isjeći ću te”! Donosimo detalje optužnice protiv Dragana Plavšića iz Čelinca

0

ČELINAC, 6. juna – Protiv Dragana Plavšića (48) iz Čelinca podignuta je optužnica zbog sumnje da je prijetio da će ubiti više osoba, ali i zapaliti njihove kuće, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.


Prema optužnici, Plavšić je u periodu od 22. do 30. aprila ove godine u mjestu Šnjegotinja Srednja u Čelinicu, ugrozio sigurnost više osoba.

– On je prvo 22. aprila, došao do porodične kuće oštećenih B. B. i B.M. i istima nakon verbalne rasprave uputio ozbiljne prijetnje. On im je tom prilikom rekao:  Ja sam rekao svome ocu da iznese stvari iz kuće njegovog oca, a moga djeda, da ću zapaliti, što sam isto i učinio, zatim isto sam saopštio i svom stricu B.P. nakon čega sam zapalio i pomoćne objekte, a sada to isto kažem i vama da iznesete stvari iz svoje kuće, jer ću i nju zapaliti – precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi da je Plavšić u periodu od 27. do 30. aprila putem aplikacije za razmjenu poruka „mesindžer“ kontaktirao oštećenog M.B., , kojom prilikom je istom poslao prijeteću tekstualnu poruku

– U poruci mu je napisao:  Čim te vidim isjeći ću te, te ga je pozvao da se sastanu u ponedjeljak 1. maja, kojom prilikom je uputio prijetnju: „Spremi se za bolnice isjeći ću te u ponedjeljak, isjeći ću te čim te vidim, pozdravi se sa svima, odrobijaću i tebe, tako sam odlučio, Đurđevdan će biti krvav, samo požuri – piše se u optužnici.

Dalje se navodi da je upućivanjem navedenih prijetnji kod oštećenih izazvao osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, sigurnost i imovinu, s obzirom da im je poznato da se radi o konfliktnoj ličnosti sklonoj napadima na život, tijelo i imovinu, koja je već ostvarila prijetnje upućene djedu i stricu u pogledu paljevine objekata.

Optužnica protiv Plavšića potvrdio je Osnovni sud u Kotor Varošu.

Plavšić je inače osoba koja je godinama poznata policiji po teškim krivičnim djelima i iza sebe ima više osuđujućih presuda. (srpska info)