“Dermal” otvara proizvodni pogon u Čelincu?

0

ČELINAC, 23. oktobar – Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor-Varoša udvostručila je obim proizvodnje, povećala proizvodne kapacitete i broj radnika, a u planu je i otvaranje pogona u Čelincu ili Kneževu, kažu u ovom kolektivu.

Vlasnik Fabrike Radenko Bubić rekao je Srni da su u opremu uložena značajna finansijska sredstva, a da je ključna investicija bila nova mašina za direktno ubrizgavanje đonova na gornje dijelove obuće.

On je naveo da je ta mašina na probnoj proizvodnja, a da će za nekih desetak dana biti stavljena u funkciju.

“To je dosta složena proizvodnja, jer osim mehaničkih i pneumatskih opslužnih aparata ima i hemijske tehnologije, što zahtijeva strpljenje”, pojašnjava Bubić.

U “Dermalu” razmišljaju o uvođenju druge smjene da ne bi kasnila isporuka robe za inostrano tržište. Samo u ovoj godini zaposleno je 100 novih radnika, ali je evidentan problem sa kvalifikovanom radnom snagom.

Poslovni partneri iz Njemačke insistiraju na otvaranju još jednog proizvodnog pogona u Čelincu ili Kneževu, gdje ima dosta nezaposlenog kadra, prije svega ženske populacije.

U “Dermalu” navode da će odluka o mjestu gdje će biti otvoren novi proizvodni pogon zavisiti od brzine lokalne administracije za izdavanje dozvole.

Izvor: enovosti