CRVENI KRST ČELINAC: ANDREA, KATARINA I NIKOLA STEKLI NOVA ZNANJA NA KAMPOVIMA U KOTOR VAROŠU I MODRIČI (FOTO)

0

ČELINAC, 03. AVGUSTA – Članovi podmlatka Opštinske organizacije Crvenog krsta Čelinac, Katarina Malić,  Andrea Radosavac i Nikola Vuković, proteklog su mjeseca uzeli učešće na kampovima Crvenog krsta u Kotor Varošu (Tovladić) i Modriči (Riječani).

Na kampu u Tovladiću, učestvovali su Nikola Vuković i Katarina Malić, uz još 35 polaznika kampa. Na kampu u Modriči u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, učestvovala je Andrea Radosavac, zajedno sa još 39 učesnika iz cijele Republike Srpske. Tokom petodnevnog boravka na kampu Andrea,Katarina i Nikola prošli su kursne cjeline iz, diseminacije (vrijednosti Crvenog krsta,Crveni krst u školi i solidarnost sa mladima).
prve pomoć (realistički prikaz stanja povreda i oboljenja i mentalno zdravlje), zaštita života i zdravlja (reproduktivno zdravlje, bolesti zavisnosti, trgovina ljudima i sigurnost na internetu), kao i iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.
Sve kursne cijeline realizovali su iskusni instruktori Crvenog krsta. Katarina, Nikola i Andrea će stečena znanja sa ovih kampova, prenositi u narednim godinama na nove članove čelinačkog podmladka Crvenog krsta.