Crna Gora bez odluke o usvajanju sankcija Rusiji

0

PODGORICA, 19. marta – Sjednica Vlade Crne Gore, na kojoj je trebalo da budu potvrđene sankcije Rusiji, prekinuta je, a kako je saopšteno iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, razlog za to je bilo neslaganje “u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija”.

Krivokapić je tražio da odluku o sankcijama ne sprovodi Vlada nego Ministarstvo spoljnih poslova. Tome se usprotivio ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade.

Viceprimijer Dritan Abazović se složio sa takvim stavom i naveo da se MSP ne bavi ulaskom i neulaskom ljudi u zemlju i da ne može da zamrzne nekom račun ili zaplijeni imovinu.

Sjednicu je navodno obilježio i incident, a nakon provokacija i uvreda umalo nije došlo i do fizičkog obračuna, koji su spriječili ministri, rekli su podgoričkim Vijestima sagovornici koji su prisustvovali incidentu.

Do incidenta je došlo u trenutku kada je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji.

Sagovornici Vijesti ispričali su da je ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović odmah ušao u prepirku sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao.

Uslijedile su međusobne provokacije, a potom i uvrede.