Čelinac: Određena biračka mjesta za Opšte izbore 2018

0

ČELINAC, 05. avgusta – Opštinska izborna komisija Čelinac obavještava građane-birače i političke subjekte da je, u skladu sa svojim nadležnostima propisanim Izbornim zakonom BiH i Uputstvom Centralne izborne komisije o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta, na sjednici komisije koja je održana 27.07.2018.godine, odredila biračka mjesta za provođenje Opštih izbora 2018.godine.

Pregled biračkih mjesta sa pripadajućim adresama postavljen je u meniju „IZBORI 2018“ na osnovnoj liniji menija ove stranice u podmeniju „Dokumenti“.
Opštinska izborna komisija je kod određivanja biračkih mjesta, a rukovođena zakonskim obavezama u kojima je preciziran maksimalan broj birača na jednom biračkom mjestu i uslovnost objekata u kojima su smještena biračka mjesta, izvršila određene izmjene u odnosu na biračka mjesta na kojima su održani Lokalni izbori 2016.godine i to:
– Određeno je novo redovno biračko mjesto: naziv Čelinac 5, šifra 035B026, lokacija OŠ „Miloš Dujić“ na kojem će glasati birači koji imaju prijavljenu odresu stanovanja u ulicama: Vojvode Mišića i Nikole Tesle.
– Lokacija biračkog mjesta Markovac je u Srednjoj školi u Čelincu,
– Lokacija biračkog mjesta Popovac je u Osnovnoj školi u Popovcu
– Lokacija biračkog mjesta Šahinovići je u Domu MZ Šahinovići,
– Za birače koji su registrovani za glasanje u odsustvu i birače koji u skladu sa izbornim propisima mogu glasati nepotvrđenim glasačkim listićima, određeno je posebno biračko mjesto: naziv Čelinac, šifra 035B501 i 035BNNN, lokacija Кulturni i medija centar Čelinac. Ovo biračko mjesto je na istoj lokaciji kao i do sada samo je sada samostalno-odvojeno, a prethodnih godina bilo je pripojeno redovnom biračkom mjestu Čelinac 4. (www.opstina-celinac.com)