Cijela regija se takmičila u Čelincu

0

ČELINAC, 26. marta – Osnovna škola „Miloš Dujić“ Čelinac bila je 22. marta domaćin regionalnom takmičenju u malom fudbalu i matematici banjolučke regije, ali i opštinskom takmičenju iz istorije.
Želja za druženjem i upoznavanjem vršnjaka, ali i želja za pobjedom dominirali su sportskom dvoranom u Čelincu već od ranih jutarnjih časova, kada su počeli pristizati đaci takmičari iz deset osnovnih škola. Početak takmičenja u malom fudbalu, na kojem je učestvovalo devet muških i četiri ženske ekipe, ozvaničen je prigodnom ceremonijom koju su pripremili nastavnici, domaćini takmičenja, zajedno sa đacima. Svoju podršku takmičarima pružilo je rukovodstvo škole i načelnik opštine Momčilo Zeljković. Svoje obraćanje načelnik je završio porukom „Neka pobijedi najbolji“ i izveo prvi šut, čime je takmičenje počelo.

Istovremeno, u holu osnovne škole „Miloš Dujić“ okupili su se najbolji matematičari banjolučke regije sa svojim nastavnicima, nestrpljivo očekujući početak takmičenja. Nakon izvršenih priprema i obraćanja savjetnika iz Republičkog pedagoškog zavoda, počelo je takmičenje za 22 učenika petog razreda, 16 učenika osmog razreda i 21 učenika devetog razreda.
Na opštinskom takmičenju iz istorije učestvovala su četiri učenika.
Nakon višečasovnog rješavanja zadataka i „majstorija“ sa loptom, saopšteni su rezultati takmičenja.
Prvo mjesto u malom fudbalu za djevojčice osvojila je ekipa škole „Petar Kočić“ iz Mrkonjić Grada, drugo mjesto ekipa škole „Zmaj Jova Jovanović“ iz Banjaluke, a treće ekipa Osnovne škole „Novak Pivašević“ iz Stare Dubrave. U konkurenciji dječaka, prvo mjesto je pripalo školi „Desanka Maksimović“ Trn, dok je drugo mjesto osvojila ekipa škole „Sveti Sava“ Banjaluka. Trećeplasirana je škola „Mladen Stojanović“ Jošavka.
Najbolja iz istorije bila je učenica Osnovne škole „Novak Pivašević“ Stara Dubrava, Bojana Jovičić. Sa istim brojem bodova, ali po rangu niža bila je Nataša Pajić iz škole „Mladen Stojanović“ Jošavka. Treće mjesto osvojio je Dean Stanković, učenik Osnovne škole „Miloš Dujić“ Čelinac.
Kada je u pitanju matematika, rang-lista za učenike petog razreda pokazala je da je najbolji bio učenik škole „Desanka Maksimović“ Trn, Marko Dimitrić. U kategoriji osmih razreda, najbolji je bio učenik škole „Dositej Obradović“ Banjaluka, Marko Jelić. Od 21 učenika devetih razreda, najviše bodova osvojila je učenica Osnovne škole „Georgij Stojkov Rakovski“ Banjaluka, Tijana Babić.
Direktor Osnovne škole „Miloš Dujić“ Siniša Begović čestitao je najboljima, ali i svim učesnicima i naglasio da je velika čast bila ugostiti učenike i nastavnike iz banjolučke regije, pogotovo kada se radi o pravoj eksploziji znanja i talenta na jednom mjestu.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com