Centar za socijalni rad: Podijeljeni praznični pokloni

0

ČELINAC, 23. januara I ove godine kao i prethodnih Centar je obradovao nekoliko porodica sa prehrambenim i higijenskim paketima. U ovo teško vrijeme, mnogima i sitnice dosta znače. Lijepo je vidjeti radost na licima kako djece tako i odraslih. Neke ljude učinite srećnim samo kada dođete kod njih i malo porazgovarate u ovo praznično vrijeme. Zahvaljujući našoj sugrađanki Zvjezdani Hombah koja živi i radi u Njemačkoj ove godine smo obradovali šest porodica sa dobro snabdjevenim paketima hrane i higijene. Zvjezdana inače  tokom cijele godine pomaže naše sugrađane donirajući hranu, odjeću, higijenske pakete. Naša sugrađanka već drugu školsku godinu donira redovno novac za mjesečnu kartu za učenika koji putuje iz Brezičana do škole u Čelincu. U ime Centra i u ime naših građana hvala ti na svemu.
Sedam porodica smo obradovali prehrambenim i higijenskim paketima koje su nam donirali naši dragi prijatelji iz Banja Luke, a to je Udruženje građana „Klub 15-100“. Svake godine su uz nas za praznike, na čemu smo im neizmjerno zahvalni.
U ove praznične dane nekako smo osjetljiviji nego inače, ali uvijek treba gledati oko sebe i do sebe, jer sebičnost nikome nije dobro donijela. Nečije malo, nekome mnogo znači. D.K.

Izvor: www.opstina-celinac.com