Čelinačkoj biblioteci darovano 2.500 knjiga.

0

ČELINAC, 29. januara – Pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, u organizaciji Gradske biblioteke u Novom Sadu, a pod neposrednom koordinacijom Dragana Ljubinca, uspješno je sprovedena humanitarna akcija prikupljanja knjiga za poplavljena područja u Republici Srpskoj: Doboj, Šamac, Čelinac i Bijeljina.
U akciji su učestvovali i Biblioteka Matice srpske, Crveni krst Grada Novog Sada, IK „Prometej“ i Udruženje Srba iz Hercegovine u Vojvodini.
Ukupan broj prikupljenih knjiga je 9.500, a čelinačkoj Narodnoj bibliotecii „Ivo Andrić“ ovom prilikom darovano je oko 2.500 knjiga.
Preuzimanje knjiga 28. januara organizovala je Biblioteka Doboj, a knjige su uručili član Gradskog veća zadužen za kulturu Vanja Vučenović, šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, upravnik Biblioteke Matice srpske Selimir Radulović, pjesnik Miroslav Aleksić i direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić. U ime čelinačke opštine i biblioteke knjige su preuzeli predsjednik Skupštine opštine Vidosav Kičić, direktorka biblioteke Jelena Ivanković, urednik Čelinačkih novina Borislav Maksimović i predstavnik preduzeća „Bel kafa“ i „Tri pak“ Bojan Slijepčević koji je prevezao knjige.

Izvor/foto: facebook.com/Celinac78240