Čelinački penzioneri na tradicionalnom druženju

0

ČELINAC, 18. septembraUdruženje penzionera opštine Čelinac ovogodišnje druženje svojih članova upriličilo je 7. septembra u hotelu „Turist“, gdje se uz zajednički ručak, dobru pjesmu, takmičenje u narodnim sportskim igrama i bogatu tombolu ostalo do kasnih večernjih časova.
Svih 450 stolica u restoranu bilo je popunjeno, a ovaj skup su svojim prisustvom uveličali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, predsjednik republičkog udruženja penzionera Rade Rakulj, načelnik opštine Momčilo Zeljković i predsjednik Skupštine opštine Vidosav Kičić.

Da znaju dobro da zapjevaju, ali i da su u dobroj kondiciji, penzioneri su pokazali u takmičarskom dijelu druženja. Stručni žiri imao je pune ruke posla, jer nije bilo lako među odličnima izdvojiti najbolje.
Za najbolje u izvođenju krajiške pjesme proglašene su ženske pjevačke grupe iz Šnjegotine Donje i Čelinca. U sportskoj disciplini „bacanje kamena s ramena“ najbolji je bio Duško Sejmanović, u „bacanju bombe u cilj“ Milan Topić, u „nošenju jajeta u kašiki“ Zoran Knežević, dok je u igri na 64 crno-bijela polja prvu nagradu osvojio Radomir Đajić.
Za dobru atmosferu i dobro raspoloženje i ove godine se pobrinuo bend „Novi maratonci“, koji je bogatim repertoarom pjesama i kola na noge podigao gotovo 80 odsto penzionera.
Prethodnih godina, udruženje je izlete organizovalo u Banji Vrućici u Tesliću, na izletištu Bardača u Srpcu, te u Banji Kulaši u Prnjavoru.
Čelinačko udruženje penzionera trenutno broji 2267 članova i slovi za jedno od najbolje organizovanih udruženja na području opštine Čelinac, koje se svojom brigom o članovima i pozitivnim finansijskim izvještajima svrstava i u sam vrh liste udruženja penzionera.

 

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com