Čelinački penzioneri na izletu u Banji Vrućici

0

ČELINAC, 19. septembra – Kao i nekoliko prethodnih, i ove godine Udruženje penzionera opštine Čelinac organizovalo je jednodnevni izlet za svoje članove. Osam autobusa sa više od 400 penzionera zaputilo se u ranim jutarnjim časovima put Banje Vrućice, jedan od najljepših zdravstveno-turističkih centara u okruženju.
Penzionere je ispratio načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, poželivši im srećan put i ugodan boravak u Tesliću, te još mnogo izleta u dobrom zdravlju, raspoloženju i lijepom društvu. On je potvrdio nastavak dobre saradnje sa udruženjem penzionera, ali i podršku ovakvim i sličnim aktivnostima od strane lokalne zajednice. Sunčan i topao petnaesti septembarski dan vodio je izletnike kroz susjedni Kotor Varoš, zatim kroz lijepi pejzaž planine Borja sve do Banje Vrućice, gdje ih je dočekao čist vazduh, zdravo okruženje, brojne staze za duge šetnje, ali i ljubazno osoblje ovog kompleksa koje se pobrinulo da cjelodnevno druženje prođe u najboljem redu.
Tako je zaista i bilo. Uz bogat ručak, pokoju čašicu pića i čašicu razgovora, druženje je nastavljeno do kasnih popodnevnih časova. Za bogat muzički program, kao i svake godine, pobrinuli su se Siniša i Ognjen. Plesni podij bio je tijesan da primi sve koji su htjeli zaigrati na poznate taktove „užičkog kola“ i dobro poznatih narodnih pjesama.
Bilo je i onih koji su pošli u dugu šetnju, ali i onih koji su se interesovali za ponudu ovog banjskog kompleksa. Za sve prisutne bila je organizovana i bogata tombola.
Penzioneri su u povratku posjetili i kompleks „Hajdučke vode“ na planini Borja, da bi u Čelinac stigli u ranim večernjim časovima.
Zahvalnost zbog činjenice da je sve proteklo u najboljem redu s pravom se može pripisati rukovodstvu udruženja i predsjednicima svih 11 mjesnih udruženja, koji su uložili mnogo truda i rada zarad zadovoljstva svojih članova.
Prethodnih godina, jednodnevni izleti su, između ostalog, oragnizovani u Šipovu, Martin Brodu, na Kozari.

Izvor: www.opstina-celinac.com