Čelinac: Učenik napao školsku kolegicu, s potresom mozga prebačena u Banjaluku!

1

ČELINAC, 21.novembra – Nažalost, sve su češća međusobna maltretiranja učenika u školama širom naše države. Juče oko 10 časova, u Srednjoškolskom centru u Čelincu učenik B. S. (17) fizički napao svoju školsku kolegicu Dž. T. (17).

Dž. T. je hitnim kolima prevezena u Klinički centar Banja Luka, gdje joj je konstatovan lakši potres mozga.

U CJB Čelinac su užasnuti ponašanjem pojedinih učenika i učenica ove čelinačke škole, te su nam kazali da će istraga biti sprovedena i da će biti poduzete sve zakonom propisane mjere kako bi se kaznili počinioci, objavio je vijesti.in.rs.

Nebriga o mentalnom zdravlju mladih, nekompetentni profesori i država koja ne pruža osjećaj sigurnosti, uzrok su nasilja. Bh. građani mogu biti sretni što scene nasilja, poput onog u Tuzli – gdje su tri učenice brutalno pretukle svoju školsku kolegicu i ovog u Čelincu nisu češći, kažu stručnjaci.

Oko 24 odsto mladića u BiH učestvovalo je u tuči s noževima, pokazuju rezultati istraživanja nevladine organizacije “Perpetum mobile – Centar za razvoj mladih i zajednice”. Psiholog Srđan Dušanić, koji je radio na istraživanjima kaže da je u posljednjih deset godina porastao broj nasilnika u srednjim školama i da ga ovaj incident koji se dogodio u Srednjoškoslkom centru u Čelincu nije mnogo iznenadio.

1 KOMENTAR

Comments are closed.