Čelinac: U toku kampanja upozorenja „Oprezni paze na pružne prelaze“

0

ČELINAC, 9. juna – Želјeznice Republike Srpske nastavlјaju sa apelima i upozorenjima učesnicima u saobraćaju s cilјem prevencije nesreća koje se dešavaju na pružnim prelazima.


Na putnim prelazima na prugama “Želјeznica Republike Srpske” u proteklih osam godina poginulo je 20 lica, šest je teško povrijeđeno, a 17 lakše.

Kampanju zajedno provode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Republička uprave za inspekcijske poslove, Želјeznice Republike Srpske, Putevi Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske i lokalne zajednice.

Samim promovisanjem kampanje i dsitribucijom reklamnih materijala i opština Čelinac je uzela učešće u kampanji, dok će 14. juna u zgradi Opštinske uprave biti održan sastanak i posjećen pružni prelaz „Gornji Vijačani“.

Podjsećamo, kampanja je pokrenuta prošle godine, tokom koje je napravlјena i interaktivna mapa 248 pružnih prelaza. Mapa se nalazi na internet stranici Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske.