ČELINAC: Sve spremno za početak školske godine, novčana pomoć iz budžeta opštine za nabavku udžbenika

0

ČELINAC, 30. AVGUSTA – Nova školska godina počeće u petak 1. septembra. Tim povodom, načelnik opštine Vlado Gligorić sa saradnicima posjetiće centralne školu u Čelincu, Jošavki i Staroj Dubravi, kako bi đacima poželjeli srećnu i uspješnu novu školsku godinu, a prvačićima uručiti prigodne poklone.

U čelinačkim osnovnim i srednjoj školi navode da je sve spremno za nastavu. Istovremeno, za školu se pripremaju đaci, ali i roditelji, trudeći se obezbijediti svojim školarcima sve što je potrebno. Finansijski zahtjevne pripreme roditeljima ove godine je djelimično olakšala opština Čelinac obezbijedivši sredstva za novčanu pomoć u nabavci udžbenika. U Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti navode da su tokom 20 dana trajanja javnog poziva zahtjev za novčanu podnoć podnijele 452 porodice sa područja Čelinca, te da isplata sredstava predviđenih javnim pozivom počinje do kraja radne sedmice.

Pred početak nove školske godine i policijska stanica Čelinac preduzima brojne aktivnosti kako bi svi učesnici u nastavnom procesu, a naročito najmlađi, bili što bezbjedniji.
Vođa saobraćajnog sektora u policijskoj stanici Jovica Materić rekao je da će tokom mjeseca septembra saobraćajna policija u svim čelinačkim centralnim i područnim školama organizovati predavanja za prvačiće i dijeliti promotivne materijale na temu bezbjednosti djece u saobraćaju. Istovremeno, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u blizini škola vršiće se pojačane kontrole saobraćaja.

Materić ovim putem poziva vozače na oprez, da smanje brzinu kretanja u blizini škola i poštuju saobraćajna pravila i propise.

Nadležne lokalne ustanove vrše poslove u okviru svojih nadležnosti da nova školska godina počne bezbjedno i na vrijeme, a potpuno nov i ljepši izgled od petka će dobiti škole, ulice, putevi, autobusi i knjižare, kada ih od ranih jutarnjih časova ispuni radosna đačka graja. Srećno! (www.opstina-celinac.com)